Açılış Dersi

09 Ekim 2019, Çarşamba 149

Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Açılış Dersi, 10 Ekim 2019 Perşembe günü İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebi Gümüş Hocamız tarafından konferans salonunda yapıldı.

Derse, bizleri yetiştiren âlimlerimiz ve aziz şehitlerimize rahmetle başlayan hocamız öncelikle Müslümanların dünyadaki nüfus dağılımları hakkında bilgi vererek İslam’ın yayılış tarihine kısa bir bakış yapmamızı sağladı.

İlahiyat fakültesi öğrencilerinin çağımızın gönül fatihleri olduğunu ifade eden hocamız, ilahiyat öğrencilerinin kendilerini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Tarihten pek çok örnekle eğitimin toplumlar için ne denli önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nebi Gümüş hocamız şu nasihatlerle dersini sonlandırdı:

“İnsanlığın İslam’a İslam’ın da kaliteli ilahiyat öğrencilerine ihtiyacı var.”

“Bir hocanın öğrencisine bakışı bir babanın evladına bakışı gibidir.”

“Kaliteli bir eğitim için motivasyonunuzu her daim yüksek tutmalısınız.”

“Araştırın, sorun, tartışın...”

“Düşüncelerinizi tartışmaya açık olun, düşüncelerimizi tartışmaktan da çekinmeyin.”

“İnternetten iyi istifade edin, zamanınızı boşa harcamayın...”

“Teknoloji ve sosyal medyayı yolunuzu aydınlatacak işler için kullanın.”

“İleride pişmanlık yaşamamak için gençken yapmanız gereken işleri ihmal etmeyin ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirin.”