Konferans: Gençlikten Liderliğe "Aliya"

17 Ekim 2021, Pazar 208

Aliya İzzzetbegoviç vefat yıldönümü vesileyle Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde anıldı.

Anma programı İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Şüheda BÖRÜ’nün verdiği ‘Gençlikten Liderliğe Aliya’ isimli konferans ile A1 numaralı amfide gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Arş. Gör. Halil Arslan’ın gerçekleştirdiği konferans 3. Sınıf öğrencisi Nevzat Bülbül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aliya İzzetbegoviç’in hayatını anlatan kısa bir video gösteriminin ardından Şüheda BÖRÜ, Aliya İzzetbegoviç’in çağdaş İslam düşüncesindeki yerine vurgu yaptı ve onun iyi bir İslam düşünürü, iyi bir Müslüman olduğunu ifade etti. Program sunucusunun katılımcılara, mutlaka ‘yaşadığımız çağda Müslümanca yaşamak’ diye bir meselenin zihinlerimizde olması gerektiği hatırlatmasıyla sona erdi.

Konferans imkanını veren dekanımız Prof. Nebi GÜMÜŞ ve programın icrasında emeği bulunanlara teşekkür ediyoruz.