"Medeniyetimizin Aynası Tarihi Artvin Camileri Belgeseli" Film Gösterimi

18 Şubat 2019, Pazartesi 148

Artvin Valiliği tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Turhan Muharrem TURHAN'ın yaptığı, yakın tarihimize ışık tutan, sanatla estetiğin, mimari ile zarafetin bir araya gelmesine tanıklık eden tarihi Artvin camilerini tanıtan  "Medeniyetimizin Aynası Tarihi Artvin Camileri Belgeseli" gösterimi 26 Şubat 2019 saat 13:00'de üniversitemiz Hopa Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Davetlilerin ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen belgesel gösterimi sonrası, filmin kamera arkası denilebilecek anılarını paylaşan; izleyicilerden gelen soruları cevaplayan Turhan, "belgeselde izlediğiniz her bir cami aslında müstakil birer film olacak zenginliğe sahip" diyerek hem proje için harcanan emeğin büyüklüğüne hem de tarihi mirasımızın derinliğine vurgu yaptı.

Serhat şehri Artvin'in komşu ülke sınırında yer alan tarihi camilerinin üstlenmiş olduğu manevi görevi, yöre halkının gözyaşlarıyla anlattığını aktaran Turhan, bu manevi mirasa sahip çıkan ve filmin hazırlanmasına vesile olan başta Artvin Valiliği olmak üzere belgeselin çekiminde emeği geçen herkese teşekkür ederek söyleşiyi tamamladı.

Dekan Yardımcımız sayın Dr. Öğr. Üyesi Muhammed KARAOSMAN’ın günün anısına yönetmen Turhan Muharrem TURHAN’a yöresel bir hatıra takdimiyle program nihayete erdirildi.