Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

22 Ekim 2018, Pazartesi 129

Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  öğrenci bilgilendirme toplantısı yapıldı.

2018-2019 Akademik Yılı Güz Yarıyılında fakültemize kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz için 22 Ekim 2018 Pazartesi saat 13:30'da Hopa Yerleşkesi Konferans Salonunda oryantasyon eğitimi  yapıldı.

Dr. Osman TAŞKIN hocamızın sunumu ile gerçekleştirilen ve yaklaşık 90 dakika süren toplantı süresince İlahiyat Fakültemizin Tarihçesi, Akademik Kadromuz, Misyon ve Vizyon, İlahiyat Eğitiminin İçeriği, Mezuniyet Sonrası Çalışma İmkanları ve Üniversitemizin Sosyal ve Fiziki Olanakları başta olmak üzere daha pek çok konuya değinildi.

İnteraktif metotla yapılan sunum esnasında öğrencilerimiz üniversitemizdeki not ve ders geçme sistemi, yatay geçiş, Farabi, Erasmus vb. öğrenci değişim programları, mezuniyet için gerekli kredi, pedagojik formasyon dersleri, öğrenci bilgi sistemi ve buradan yapabilecekleri işlemler, Fakülte internet sayfamızdan erişebilecekleri konular olmak üzere zihinlerindeki pek çok soruya yanıt buldular.

Ders kayıtları ve sınav tarihleri başta olmak üzere tüm akademik faaliyetlerin tarihleri için Akademik Takvimin esas alınması gerektiği vurgulandı. Fakültemiz ve öğrencilerimiz ile ilgili gelişmelerin fakülte sitemizden düzenli olarak duyurulduğuna işaret edilerek İlahiyat Fakültesi İnternet Sayfamızın takip edilmesinin önemi anlatıldı. Fakültemizdeki işleyiş hakkında da bilgilendirilen öğrencilerimiz, karşılaştıkları sorunları nasıl çözmeleri ve hangi birimelere müracaat etmeleri gerektiği konusunda malumat sahibi oldular.

Merak edilen konularla ilgili öğrencilerimizin yöneltmiş olduğu sorulara verilen cevaplarla program tamamlandı.

Yapmış olduğu bilgilendirme toplantısı için Dr. Osman Taşkın hocamız başta olmak üzere programa katılan diğer hocalarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.